Praktische informatie

Vervoer naar en op Ameland

Van en naar het eiland is Wagenborg uw partner. Met openbaar vervoer naar de pier bij Holwerd of met eigen vervoer en parkeren op de pier. Het eilandgevoel begint zodra u de boot op stapt.

Op Ameland kunt u met de fiets, taxi of openbaar vervoer uw accomodatie opzoeken.

De Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation.

De Nationale Diabetes Challenge bestaat uit een actief wandel- en informatieprogramma van vier maanden. Startplaatsen zijn er in heel Nederland.Het programma heeft als doel verandering van gedrag en lifestyle op een laagdrempelige manier.

Voor mensen met diabetes is bewegen een uitstekend middel om diabetes beter te behandelen, vroegtijdig een halt toe te roepen of zelfs te voorkomen…….

Sûn Eten

Tijdens het evenement hebben de deelnemende restaurants op Ameland een Sûn Menu voor u op de kaart.

Een menu met verschillende keuzes, maar allemaal samengesteld met het Amelander Produkt.

De producten worden lokaal geproduceerd met een minimale ecologische footprint. De menu’s zijn zonder toegevoegde suikers met minimaal gebruik van zout en zijn laag calorisch samengesteld.

Bovendien worden de menu’s met veel liefde en passie gemaakt.

Bijpassend bij de menu’s zijn er verschillende waters en sapjes geserveerd. Deze zijn met zorg samengesteld door sommelier Egbert Reining.

Routes en locatie

Tijdens het 3-daags evenement vinden er tal van activiteiten plaats op het eiland. Klik hier om de kaart te openen met de plaatsen waar de hoofdactiviteiten  plaatsvinden.

Voor de exacte locatie van een activiteit kunt u het programma raadplegen. Klik in het programma op de betreffende locatie om de kaart te openen.

Helaas is Sûn Ameland 2018 afgelast. Lees er hier meer over.

You have Successfully Subscribed!