Egbert Reining

Over Egbert Reining

“Sinds 20 jaar ben ik werkzaam als sommelier bij diverse restaurants in de topgastronomie. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met een eigen wijnhandel, die vooral levert aan de horeca maar ook aan  particulieren. Naast in- en verkoop van wijnen geeft ik ook regelmatig wijnproeverijen en organiseer ik wijncursussen voor professionals.
Ik heb mij gespecialiseerd in kwaliteitswijnen van kleine  en veelal biologische wijnboeren.

De laatste jaren ben ik mij gaan interesseren in wijn-spijs combinatie geheel alcoholvrij.
Er zijn zoveel bijzondere (biologische) sappen verkrijgbaar waar geen toevoegingen in zitten zoals suikers en andere hulpstoffen. Door de diversiteit van deze sappen zijn er heel veel bijzondere combinaties mogelijk met gerechten.

Inspirator en initiatiefnemer Gerard Metz van project vroeg mij of ik een arrangement op basis van sappen kon samenstellen wat goed combineert bij het Sûn Menu, die geserveerd wordt in de deelnemende Amelander restaurants. Hiermee hoop ik ook mijn steentje bij te dragen aan dit bijzondere project.”

Deelnemen?

Schrijf in vandaag nog in voor Sûn Ameland!

Helaas is Sûn Ameland 2018 afgelast. Lees er hier meer over.

You have Successfully Subscribed!