De diabetes challenge

Sûn Ameland en de Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation.

De Nationale Diabetes Challenge bestaat uit een actief wandel- en informatieprogramma van vier maanden, startplaatsen zijn er in heel Nederland. Het programma heeft als doel verandering van gedrag en lifestyle op een laagdrempelige manier.

Voor mensen met diabetes is bewegen een uitstekend middel om diabetes beter te behandelen, vroegtijdig een halt toe te roepen of zelfs te voorkomen. Helaas wordt deze “preventieve” zorg (nog) niet vergoed. Maar dat neemt niet weg dat een kleine investering van uw tijd en energie, enorm veel gezondheidswinst kan opleveren.

Middels wekelijkse wandel bijeenkomsten wordt er getraind van april t/m september 2018. Rond de afsluiting van de NDC is een prachtig gezondheidsevenement georganiseerd voor Sûn Ameland. Doelgroep de bewust levende mens. Naast wandelingen worden er talloze workshops over bewust bewegen, gezonde voeding en mentaal welbevinden gegeven. Van Sûn slapen tot thalassotherapie en van Yoga tot waddenwellness. Daarnaast zijn er diverse presentaties en is er een gezondheidsmarkt.

Iedere dag zal er een prominente voorzitter zijn. Het Lectoraat voor Healthy Ageing, Olga Commandeur, Foppe de Haan, Lammert Kamphuis en Bas van de Goor zullen op ons evenement “Sun Ameland “ aanwezig zijn. De finaledag van de finale van de Nationale Diabetes Challenge is op zaterdag 22 september op Ameland.

Op Ameland kunt u de NDC afsluiten. Op de drie dagen van Sûn Ameland zijn er in het hoofdprogramma een aantal fantastische wandelingen. De Dark Sky nachtwandeling, de Vogelspot wandeling en de afsluiting op zaterdagmiddag waarbij u binnen gehaald wordt door Bas van de Goor en u uw herinnering in ontvangst kan nemen.

Voor inschrijving en algemene informatie over de NDC, kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl

Deelnemen?

Schrijf in vandaag nog in voor Sûn Ameland!

Helaas is Sûn Ameland 2018 afgelast. Lees er hier meer over.

You have Successfully Subscribed!