De diabetes challenge

Sûn Ameland en de Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation.

De Nationale Diabetes Challenge bestaat uit een actief wandel- en informatieprogramma van vier maanden, startplaatsen zijn er in heel Nederland. Het programma heeft als doel verandering van gedrag en lifestyle op een laagdrempelige manier.

Voor mensen met diabetes is bewegen een uitstekend middel om diabetes beter te behandelen, vroegtijdig een halt toe te roepen of zelfs te voorkomen. Helaas wordt deze “preventieve” zorg (nog) niet vergoed. Maar dat neemt niet weg dat een kleine investering van uw tijd en energie, enorm veel gezondheidswinst kan opleveren.

Middels wekelijkse wandel bijeenkomsten wordt er getraind van april t/m september 2018. Rond de afsluiting van de NDC is een prachtig gezondheidsevenement georganiseerd voor Sûn Ameland. Doelgroep de bewust levende mens. Naast wandelingen worden er talloze workshops over bewust bewegen, gezonde voeding en mentaal welbevinden gegeven. Van Sûn slapen tot thalassotherapie en van Yoga tot waddenwellness. Daarnaast zijn er diverse presentaties en is er een gezondheidsmarkt.

Iedere dag zal er een prominente voorzitter zijn. Het Lectoraat voor Healthy Ageing, Olga Commandeur, Foppe de Haan, Lammert Kamphuis en Bas van de Goor zullen op ons evenement “Sun Ameland “ aanwezig zijn. De finaledag van de finale van de Nationale Diabetes Challenge is op zaterdag 22 september op Ameland.

Op Ameland kunt u de NDC afsluiten. Op de drie dagen van Sûn Ameland zijn er in het hoofdprogramma een aantal fantastische wandelingen. De Dark Sky nachtwandeling, de Vogelspot wandeling en de afsluiting op zaterdagmiddag waarbij u binnen gehaald wordt door Bas van de Goor en u uw herinnering in ontvangst kan nemen.

Voor inschrijving en algemene informatie over de NDC, kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl

Deelnemen?

Schrijf in vandaag nog in voor Sûn Ameland!

Sûn Ameland 2018 door te weinig inschrijvingen afgelast.

Het idee voor een gezondheids evenement op Ameland is overal erg positief ontvangen. Helaas heeft dit niet geresulteerd in voldoende inschrijvingen. De organisatie heeft dan ook, in overleg met betrokken partners, moeten besluiten Sûn Ameland 2018 niet door te laten gaan.

 

Dank!

Bij de totstandkoming van dit evenement zijn vele mensen betrokken geweest. De energie, inspiratie en alle mooie gesprekken, waar dit mee gepaard ging, hebben ons laten zien wat gezondheid , geluk en welzijn is. De sprekers, inspiratoren, de partners/sponsoren en mediacontacten willen we dan ook van harte bedanken voor hun inzet. Met deze mensen gaan we evalueren en plannen maken voor 2019.

 

Praktische zaken: terugbetaling

Heeft u kaarten besteld? We zullen het inschrijfgeld dat u heeft betaald uiteraard de komende week nog terugstorten op uw rekening.

Tot slot

Nogmaals, we vinden het heel erg jammer dat we Sûn Ameland niet door kunnen laten gaan. Bestuur en organisatie team Sûn Ameland

You have Successfully Subscribed!

Helaas is Sûn Ameland 2018 afgelast. Lees er hier meer over.

You have Successfully Subscribed!